Επέτειος πραξικοπήματος σήμερα.

Κύπρος, 15 Ιουλίου, 1974.

Κλείνω τα μάτια για ένα λεπτό και βλέπω μπροστά μου φόβο και αίματα. Ήμουν τότε 9 χρονών. 43 χρόνια μετά, αλλά σαν να ήταν χθές!

Κοίταξε πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα 43 τόσα χρόνια μετά.

Είμαστε τώρα αντιμέτωποι όχι πλέον με τον Τούρκο εισβολέα, αλλά με κάτι χειρότερο, και τρομακτικότερο:

Τον εαυτό μας!

Εάν είσαι εξ αυτών πού έχουν ακόμα την δυνατότητα κριτικής σκέψης, διάβασε και “θαύμασε” πιό κάτω την τοποθέτηση κάποιου Έλληνα-Κύπριου ανανιστή, του Σταύρου Αντωνίου. (Πάτησε εδώ για την πλήρη ανάρτηση στο Facebook, μαζί με παρεμβάσεις άλλων και δικές μου.)

Θεωρώ μαλακίες αυτά περί “ισότητος”! Συμφωνώ με τον Αριστοτέλη δηλαδή. Τί κοινό έχω εγώ με τον Σταύρο Αντωνίου, για να συζητώ μαζί του; (Ο Σταύρος Αντωνίου που νομίζει ότι έχει άποψη! Αν υπήρχε τιμωρία για τις “απόψεις” του, θα είχε λουφάξει, το τσογλάνι!)

Τα σχόλια μου λοιπόν, που ακολουθούν πιό κάτω, να μην εκληφθούν ως εμπλοκή σε συζήτηση με τον Σταύρο Αντωνίου.

Του Σταύρου Αντωνίου, 15 Ιουλίου, 2017 – 43 χρόνια μετά.

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΕ

Η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική επέμβαση ύστερα από 9 χρόνια προειδοποιήσεων κι αφότου η Χούντα κατέλυσε τη συνταγματική τάξη και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων Τουρκοκυπριων.

Εκτοτε κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού εντός του οποίου διαβιούν οι Τ/κ. Και δεν πρόκειται να αποχωρήσει εαν δεν την πείσεις ότι με τη νέα κατάσταση πραγμάτων που θα δημιουργηθεί, οι Τ/κ θα νιώθουν ασφάλεια και θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή στην άσκηση εξουσίας.

Επομένως μην επιμένεις να ζητάς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων προτού συμφωνήσεις με την τ/κ πλευρά στα θέματα της εσωτερικής πτυχής.

Μόνο όταν καταλήξεις σε συμφωνία στα θέματα αυτά η Τουρκία θα βρεθεί ενώπιον των ευθυνών της και θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί την αποχώρηση των στρατευμάτων και την τροποποίηση της Συνθήκης Εγγυήσεων του 1960.

Αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τόσο εύκολα τη Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960 εαν δεν την πείσεις ότι δεν πρόκειται να επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος. Και η αλήθεια είναι ότι δεν την έπεισες.

Όχι μόνο δεν τιμωρούνται οι Ε/κ δράστες των επιθέσεων κατά των Τ/κ αλλά είσαι ανεύθυνος και αναξιόπιστος. Και πρέπει Ελληνοκύπριε να αναλάβεις επιτέλους τις ευθύνες σου και να καταστείς αξιόπιστος συνομιλητής στα μάτια των υπολοιπων.

Ο μόνος τρόπος να το πετύχεις είναι να προτείνεις ένα νέο μεταβατικό πλαίσιο εγγυήσεων που θα αντιγράφει το προηγούμενο, με τη διαφορά ότι αυτό θα έχει ημερομηνία λήξης. Και μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο να αποδείξεις ότι είσαι έτοιμος να συμβιώσεις με τους Τ/κ.

Άμα το πετύχεις αυτό πάλι η Τουρκία θα έρθει ενώπιον των ευθυνών της και θα αναγκαστεί να διαπραγματευθεί την κατάργηση της νέας Συνθήκης Εγγυήσεων.

Με το σύνθημα μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δε μπορείς ούτε να πείσεις αλλά ούτε να πετύχεις συμφωνία στο κυπριακό.

Ένα τουρκικό στρατιωτικό άγημα δεν αποτελεί κίνδυνος για κανένα Ε/κ. Κίνδυνος αποτελεί η αφροσύνη μας. Κάτι που μας το δίδαξε η ιστορία μας.

Διότι Ελληνοκύπριε η Τουρκία δεν επενέβη δίχως αιτία και αφορμή. Αντίθετα άσκησε τα δικαιώματα που της προσφέρει η Συνθήκη Εγγυήσεων του 1960. Και το έκανε διότι δε σεβάστηκες τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.

Και δεν πρόκειται η Τουρκία να κάνει νέα στρατιωτική επέμβαση αν εσύ Ελληνοκύπριε σεβαστείς τη νέα συμφωνία.

Πρόσεξε την σαρκαστική εισαγωγή! “ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΎΠΡΙΕ”.

Εγώ πάντως τον προσφώνησα με “ΆΚΟΥ ΤΟΥΡΚΌΣΠΟΡΕ”.

Η πρώτη παράγραφος ήταν ξεκάθαρη για το τί θα ακολουθούσε!

“Η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική επέμβαση ύστερα από 9 χρόνια προειδοποιήσεων κι αφότου η Χούντα κατέλυσε τη συνταγματική τάξη και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων Τουρκοκυπριων.”

Πλήρης δικαιολόγηση της εισβολής! “Φταίμε εμείς” που δεν ακούσαμε τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας. Μα τα πράματα ήταν “μιλημένα” από το ’60, με την συνθήκη εγγυήσεων, ανιστόριτε Σταύρο Αντωνίου!

Ουσία έχει το γεγονός ότι η Τουρκία ενίοτε ήθελε να αποκτήσει την Κύπρο. Το πραξικόπημα ήταν αποτέλεσμα των στρατηγικών της σχεδιασμών, και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να ξεφύγουμε!

Το να λέμε “εάν δεν γινόταν πραξικόπημα δεν θα γινόταν η εισβολή” δεν λύει το πρόβλημα! Αυτό το λέμε ΤΩΡΑ, που ξέρουμε ότι έγινε εισβολή. ΤΟΤΕ, ο σχεδιασμός της Τουρκίας ήταν τέτοιος ώστε με την πρώτη ευκαιρία να επέμβει. Εάν δηλαδή δεν γινόταν το πραξικόπημα, θα ήταν πολύ απλό η Τουρκία να επέμβει μετά από μια προβοκατόρικη ενέργεια.

Συνεχίζει ο ανεκδιήγητος Στάυρος Αντωνίου ότι για να φύγει η Τουρκία από την Κύπρο πρέπει εμείς (οι Ελληνοκύπριοι) να πείσουμε την Τουρκία (!!) ότι οι Τουρκοκύπριοι νιώθουν ασφάλεια. Πρόσεξε! Δεν λέει “να είναι ασφαλείς”. Λέει “να νοιώθουν ασφάλεια.” Μόλις δηλαδή οποισδήποτε Τουρκοκύπριος λέει οτι ΔΕΝ νοιώθει ασφάλεια, η Τουρκία δικαιούται να διατηρεί στρατό στην Κύπρο και να επεμβαίνει, λέει ο Σταύρος Αντωνίου.

Μπερδεύει ο Σταύρος Αντωνίου την “εσωτερική πτυχή” με την εισβολή. Πόσα χρόνια το ίδιο βκιολίν! Τί σχέση έχει η “εσωτερική πτυχή” με την εισβολή, υδροκέφαλε Σταύρο Αντωνίου; Αυτή η “εσωτερική πτυχή” ήταν η προπαγάνδα της Τουρκίας, και το δικαιολογητικό της εισβολής! Ο Σταύρος Αντωνίου, δηλαδή, πιστεύει τί λέει η Τουρκία, και όχι τα πραγματικά γεγονότα! Και καταστρέφει κάθε δυνατότητα καταγγελίας της Τουρκίας εκ μέρους μας διεθνώς για εισβολή και κατοχή! Γι αυτόν και μόνον τον λόγον, η στάση του Σταύρου Αντωνίου, και των ομοίων του, αποτελεί  πράξη εσχάτης προδοσίας. Εύχομαι η ιστορία ΚΑΙ η Δικαιοσύνη να τους καταδικάσει.

Αναλυτές, σε βάθος χρόνου, ίσως σχολιάσουν περαιτέρω παρόμοια άρθρα όπως αυτό του απίστευτου Στάυρου Αντωνίου.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την κατάληξη του κειμένου του Σταύρου Αντωνίου!

“Ένα τουρκικό στρατιωτικό άγημα δεν αποτελεί κίνδυνος για κανένα Ε/κ. Κίνδυνος αποτελεί η αφροσύνη μας. Κάτι που μας το δίδαξε η ιστορία μας.”

Προσέξτε! Το πρόβλημα είμαστε εμείς, λέει ο Σταύρος Αντωνίου, και όχι ο Τουρκικός Στρατός! Καταδικάζει δηλαδή, ο Σταύρος Αντωνίου, τον κάθε Ελληνα-Κύπριο, εσαεί, να προσέχει τί λέει και τί κάνει – ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, αλλιώς θα επέμβει ο Τουρκικός Στρατός. Εάν δηλαδή ένας μιτσής μεθυσμένος ρίξει μιάν πέτρα σε έναν τουρκομαχαλλάν, θα έχουμε ολική κατάληψη της Κύπρου από τον Τουρκικό Στρατό, διότι το επιτρέπει ο Σταύρος Αντωνίου. 

Σταύρο Αντωνίου, κάτω τα χέρια σου από τον τόπον μου.

Ο Θεός να γλέπει την Κύπρον…

Υ.Σ. Μήν με ρωτάς κι εσύ “τί εισηγείσαι;” Έχω πολύ συγκεκριμένο σχέδιο εισηγήσεων, ειρηνικό, το οποίο δεν έχεις την δυνατότητα να αντιληφθείς εάν πρώτα δεν διαβάσεις, κατανοήσεις και συμφωνήσεις με το Ψευτοδίλημμα. Ως τότε …λαμνο-μαυρο-ύρεφκε.