Είμαι εξ αυτών που είναι βέβαιοι ότι ο Αναστασιάδης, χέρι-χέρι με το ΑΚΕΛ, είναι έτοιμοι μετά την εκλογή του πρώτου, να μας φέρουν καινούργιο σχέδιο Ανάν.

Βλέπω ακόμα και το ενδεχόμενο να το υπογράψουν “στα σκοτεινά”, και σύντομα μάλιστα, όσο ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έχουν ακόμα πλειοψηφία στην Βουλή.

Υπάρχει όμως και μια άλλη πιθανότητα-παραλλαγή:

Προσέξτε την λογική σειρά. Σας καλώ να σχολιάσετε εάν βλέπετε κάπου λογικό σφάλμα:

Μας αφήνουν να πεινάσουμε στην Κύπρο. (Κοιτάξτε εδώ τί γίνεται ήδη στην Ελλάδα!)

Λέω “μας αφήνουν”, διότι τα χρήματα που χρειάζεται η Κύπρος σήμερα, δεν είναι δα και τίποτε σημαντικό, τηρουμένων των αναλογιών στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Λένε λοιπόν τώρα οι Ευρωπαίοι ότι το μνημόνιο θα υπογραφεί αρχή του καλοκαιριού το 2013. Και από εκεί ακόμα παραπέρα. Μέχρι να πεινάσει το 50% +1 στην Κύπρο.

Εχετε, δεν έχετε 33 δευτερόλεπτα;

‘Ασε που μπορούμε απλούστατα να εκμεταλλευτούμε τα δικαιώματα του φυσικού αερίου ΠΑΡΑΥΤΑ και να λύσουμε το πρόβλημα, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας. Ευτυχώς που δεν εισακούσθει ο Αναστασιάδης το 2004. Επιμένει μέχρι σήμερα ότι “δεν θα επαραχωρείτω καμιά ΑΟΖ με το σχέδιο Ανάν, και εδώ είμαι κάθετος“, λέει. Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη!

Για την κ. Θεοχάρους

Δεν “ξεπουλούμε εθνική κληρονομιά“, κ. Θεοχάρους, όπως διακήρυξες μόλις πριν τις εκλογές τον Φεβρουάριο. Το φυσικό αέριο είναι αναλώσιμο, άρα προς πώλησιν. Πουλάμε τις πατάτες, όχι το χωράφι που καλλιεργεί τις πατάτες.

Ενδιαφέρον για προπώληση Αερίου απο Royal Investment Bank Dubai!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ οτι άνθρωποι πεινούν στην Κύπρο αυτήν την στιγμή, αλλά είμαι 100% βέβαιος οτι το πρόβλημα είναι πλαστό, κατασκευασμένο για λόγους εκβιασμού:

Οταν 50% συν ένας πεινάσουν, θα έρθουν οι Ευρωπαιοι, που θέλουν να βάλουν χέρι στο Κυπριακό φυσικό αέριο, και οι Τούρκοι που θέλουν να μας βάλουν χέρι γενικώς, και οι φίλοι τους, με πακέτο-λύση.

Μας λένε λοιπόν, με την ευλογία του προέδρου μας του Αναστασιαδη, ενός συνταξιούχου μέθυσου (αυτό είναι γεγονός και ΟΧΙ λάσπη) που τα παίρνει, όπως υποψιάζομαι οτι πήρε το 50 εκατ. (αυτή είναι υποψία, ΟΧΙ λάσπη. Μου επιτρέπει να εχω αυτήν την υποψία διότι δεν μας εξήγησε ακόμη με σαφήνεια πού βρήκε τα 50 εκατ.):

“Θα σας δώσουμε ψωμί (δάνειο) εάν λύσετε το Κυπριακό με αυτούς και εκείνους τους όρους, όπως επίσης να δεκτείτε τον αγωγό να περάσει απο την Τουρκία, και τα έσοδα απο το αέριο να πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για εξόφληση του χρέους.” (Μέχρι και οι Reuters βλέπουν πλέον αυτό το ενδεχόμενο. ) ΟΛΑ αυτά ΗΔΗ ξεκίνησαν να παίζονται. ΔΕΝ κάνω προπαγάνδα, ούτε και αυτή ειναι λάσπη. Απλώς διαβάστε τις ειδήσεις!

Ο Κύπριος θα πεί: “Θέλω ψωμί πάραυτα για τα παιδιά μου. ΝΑΙ σε όλα”. ΝΑΙ και στην νέα σημαία και στον νέο εθνικό ύμνο. ‘Αντε να πω εγω ΟΧΙ του άμοιρου του ανθρώπου που έκλαιγε προχθές στη TV. Που δεν μπορεί να ταϊσει τα μωρά του. Κι ο Αναστασιάδης και οι δικοί του λένε “Να πώς μας κατάντησε ο Χριστοφιας”!

Μα ΜΑΖΙ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ τον καταντήσατε έτσι, για να δεκτεί το ΝΑΙ – ο πεινασμένος και απελπισμένος Κύπριος – χωρίς καν να διαβάσει τί υπογράφει!

Ντοκουμέντο:

Ανώτατο στέλεχος του ΔΗΣΥ προς ευρωπαίους:

“Η φιλοσοφία του Χριστόφια στο Κυπριακό συμπίπτει με αυτήν του ΔΗΣΥ”.

Και θα δεχθεί, υπό εκβιαστικότατες συνθήκες, να πει ΝΑΙ, ο Κύπριος. ΔΕΝ θα έχει άλλη εκλογή, διότι θα έχει ήδη απελπιστεί!

Αυτά ΕΑΝ μας ρωτήσουν. Διότι το πιθανότερο είναι να υπογράψει μόνος του (του δίνει αυτήν την δυνατότητα το Σύνταγμα), ή να το περάσει απο την Βουλή, όπου εχει πλειοψηφία με το ΑΚΕΛ.

Όπως και να έχει, δηλαδή με ή χωρίς δημοψήφισμα, ο Αναστασιάδης και η συνοπαρτζιά του, παρέα με το ΑΚΕΛ, θα έχουν τότε συμπληρώσει το έργο τους, ο Κύπριος θα φάει ψωμί, και ο Τούρκος θα μπει για τα καλά στην καθημερινή μας ζωή, ελέγχοντας την, και σιγά-σιγά θα χαθεί κάθε τι το Ελληνικό στην Κύπρο. Το Ανάν, το οποίο ο Αναστασιάδης ακόμα υπερασπίζεται με πάθος, ήδη προνοεί για καινούργια σημαία και καινούργιο εθνικο ύμνο, ενώ οι εθνικές μας επέτειοι δεν θα γιορτάζονται πλέον. (Μην πούμε για τα σχολικά βιβλία. Η δουλειά εκεί ξεκίνησε εδώ και χρόνια. Εμείς, το βιολί μας.)

Και οι επόμενες γενιές θα διαβάσουν την ιστορία και θα πούνε:

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΣΕΊΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟ 2013; ΕΚΕΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΩΤΣΗΣΑΤΕ ΚΙ ΑΥΤΉΝ.

Αυτοί που την κλώτσησαν. Εγώ καταγράφω με λεπτομέρειες τί λέω δημόσια, και ξεκαθαρίζω την θέση μου:

ΕΓΩ ΕΊΠΑ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΤΟ 2004, ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΨΙΦΗΖΩ ΛΙΛΛΉΚΑ.

´Αλκης Πουλλής,
Εκλογές 2013 -7 ημέρες.
Τοροντο, Καναδάς.